Vad gör en naprapat?

Naprapaterna på Stockholms naprapatklinik är specialiserade på att undersöka, diagnosticera, behandla och rehabilitera alla tänkbara besvär från rörelseapparaten. Med en omfattande medicinsk grundutbildning kan vi även hänvisa dig vidare, om vi skulle anse att dina besvär behöver utredas av t.ex. en läkare. Vi är experter inom manuell medicin vilket innebär att vi använder oss av händerna i våra behandlingstekniker. Behandlingsteknikerna anpassas efter dina individuella besvär för att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat.
Manipulation and mobilization

Manipulation/ mobilisering

Vi använder en rad olika ledbehandlande tekniker för att minska din smärta och skapa ökad rörlighet. Vid smärttillstånd är det inte bara muskler som blir irriterade och stela. Även kroppens ”gångjärn” där ben möter ben i t.ex. ryggraden, kan ge smärta och bli rörelsebegränsade. Våra justeringstekniker normaliserar ledens rörelseförmåga så du kan röra dig obegränsat och smärtfritt igen.
Hero image for stockholms naprapatklinik

Massage/pressur

Genom olika trycktekniker på irriterade och spända muskler, uppnår vi en muskulär avslappning vilket möjliggör ett ökat blodflöde i muskeln. När dina muskler slappnar av, förbättras syremiljön vilket ger en ökad rörelsefrihet och minskad smärta.
Stretching the muscles

Stretching

Med olika töjtekniker sträcker vi ut stela och rörelsebegränsade muskler och leder för att återfå full rörlighet och muskulär avslappning.
Dry needling method much like acupuncture

Dry needling

En behandlingsmetod där vi använder akupunkturnålar för muskulära besvär. Nålarna ökar blodcirkulationen och släpper på spänningar i muskler.
Rehab and training

Rehabilitering/träning

Det bästa sättet för långsiktiga och ihållande resultat är genom rörelse och träning. Vi har dock full förståelse för att alla inte orkar eller har möjlighet till kontinuerlig träning. Just därför försöker vi alltid erbjuda ”lågt hängande frukt” där fokus är på rörelser med liten tidsåtgång och arbetsinsats för dig som patient, men som ändå ger maximala och ihållande resultat.

Är du en aktivt tränande individ som dragit på dig en skada, behandlar vi skadan och kartlägger varför skadan har uppstått. Det kan handla om guidning till en för dig optimal träningsdosering, förbättrad återhämtning eller att lyfta andra eventuella svagheter. Genom att analysera dig och din vardag med ett  ”helikopterperspektiv” ser vi till att du obegränsat kan träna på den nivå du vill utan återkommande skador.